Ingredientai
- Makaronai 1 sauja (1 pakelis bet kurių mėgstamų makaronų)
- Rūkyta lašiša 200 g (silpnai sūdyta)
- Česnakai 7 skiltelės
- Svogūnai 2 vnt.
- Cukinijos 1 vnt. (nedidelės)
- Grietinė 2 valg. š.
- Grietinėlė 200 ml
- Kietasis sūris 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Salierai 1 vnt. (džiovintų lapelių, pagal skonį)
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis (pagal skonį)
- Druska 1 žiupsnelis (atsargiai, kad nepersūdytumėte, nes lašiša jau bus sūri)
- Citrinos 1 vnt. (sulčių)
Kaip gaminti
- Gerai įkaitinti keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sudėti smulkiai supjaustytą lašišą, šiek tiek apkepti. Susmulkinti svogūnus, sudėti į keptuvę ir apkepti kol ims tapti skaidrėti.
- Gerai sukapoti svogūno galvutes. Keptuvėje lašišą ir svogūnus pastūmėti į vieną pusę, o kitoje pusėje 1/2 min. apkepti smulkintą česnaką. Galiausiai viską sumaišyti ir sudėti pusžiedžiais supjaustytą cukiniją (su visa odele, prieš tai gerai nuplovus). Troškinti, kol cukinija suminkštės. Tuomet sudėti prieskonius, grietinę ir supilti grietinėlę. Viską išmaišyti, užvirus nukelti nuo ugnies.
- Išvirti 1 pakelį spagečių (galima naudoti ir kitus, jums patinkančius makaronus), nukošti ir supilti paruoštą padažą. Viską gerai išmaišyti.
- Patiekti apibarsčius tarkuotu sūriu, šiek tiek apšlaksčius citrinos sultimis ir uždėjus pipirnės lapelių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Skanios dienos“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai