Ingredientai
- Makaronai 500 g spagečiai
- Vištiena 350 g ~350 - 400 g maltos vištienos (ar bet kokios kitos mėsos)
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Provanso žolelių prieskoniai 1 žiupsnelis
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovinto
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 2 valg. š.
- Pomidorai 1 vnt. skardinė savo sultyse
- Sūris 1 sauja tarkuoto
Kaip gaminti
- Svogūną ir česnaką gerai susmulkinkite.
- Pusė smulkinto česnako ir svogūno suberkite į mėsą, įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuoto sūrio, pagardinkite druska, pipirais, įberkite džiūvėsių ir viską gerai išmaišykite.
- Iš mėsos formuokite nedidelius kukuliukus.
- Makaronus virkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
- Kukuliukus dėkite į keptuvę su šlakeliu gerai įkaitusio aliejaus ir kepkite, kol gražiai apskrus, o tada išimkite iš keptuvės.
- Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė kukuliukai suberkite likusį smulkintą svogūną ir česnaką, šiek tiek pakepinkite, tada supilkite elektriniu trintuvu sutrintą pomidorų masę, pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis, jei atrodo tiršta, įpilkite šlakelį vandens ir viską pakaitinkite ant nedidelės ugnies ~5 min.
- Tuomet kukuliukus sudėkite atgal į keptuvę ir viską troškinkite ~15–20 min.
- Patiekite ant spagečių uždėjus keletą kukuliukų ir užpylus gauto padažo.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita