Ingredientai
- Makaronai 500 g spagečių
- Špinatai 500 g
- Riešutai 3 valg. š. gliaudytų kedrų riešutėlių (tinka ir žemės riešutai)
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis
- Daržovių sultinys 75 ml
- Mocarelos sūris 200 g
Kaip gaminti
1. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnakus sugrūskite.
2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite svogūnus ir česnakus, sudėkite smulkintus špinatus (šaldytų atšildyti nereikia), kelias minutes patroškinkite (šaldytus – trumpiau, šviežius – ilgiau), pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatų riešutais.
3. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, sudėkite į keptuvę su špinatais ir gerai išmaišykite.
4. Kitoje keptuvėje ar nedideliame puode užvirkite sultinį, sudėkite sūrį ir kaitinkite, kol išsilydys.
5. Makaronus išdėliokite į lėkštes, užpilkite sūrio padažu ir apibarstykite riešutais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita