Ingredientai
- Makaronai 400 g spagečiai
- Vištiena 500 g filė
- Svogūnai 1 vnt. nedidelio
- Česnakai 1 skiltelės
- Džiovinti pomidorai 1 sauja saulėje džiovintų
- Sviestas 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Grietinėlė 300 ml
- Parmezano sūris 50 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Spagečius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.
- Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Svogūną ir česnaką susmulkinkite, apkepkite alyvuogių aliejuje ir svieste, sudėkite vištieną ir keletą minučių pakepkite, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
- Tada, sudėkite supjaustytus pomidorus ir viską dar porą minučių kepinkite (jei reikia galima įpilti šlakelį vandens, nes nereikia, kad mėsa skrustų, reikia, kad troškintųsi).
- Į keptuvę su vištiena supilkite grietinėlę ir viską kaitinkite ant mažos ugnies dar keletą minučių, kol grietinėlė sutirštės ir tuomet padažą pagardinkite tarkuotu parmezanu.
- Patiekite ant makaronų uždėję porą šaukštų vištienos su gautu grietinėlės padažu.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita