Ingredientai
- Makaronai 300 g spageti
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 1 arbat. š.
- Šaldyti žirneliai 150 g
- Sultinys 200 ml
- Grietinė 150 g
- Krienai 1 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys
- Rūkyta lašiša 100 g
- Prieskoniniai žalumynai 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Išvirkite makaronus. Svogūną ir česnaką supjaustykite ir pakepinkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje.
2. Suberkite šaldytus žirnelius, supilkite sultinį, nepamirškite maltų juodųjų pipirų, sudėkite gabalėliais pjaustytą lašišą ir troškinkite apie 5 minutes.
3. Įdėkite grietinės, krienų ir luktelėkite, kol padažas užvirs. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite kiaušinio trynį.
4. Ant spagečių supilkite padažą ir įberkite žalumynų. Viską sumaišykite ir patiekite.
Šaltinis: 15min.lt