Ingredientai
- Makaronai 320 g Granjano „bronzinių“ spagečių
- Kiaulės pažandė 150 g
- Kiaušiniai 4 vnt. 1 visas ir 3 tryniai
- Avies pieno sūris pecorino romano 150 g tarkuoto
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. tyro
- Juodieji pipirai 3 žiupsnelis šviežiai maltų
- Druska 3 žiupsnelis stambios
Kaip gaminti
- Supjaustykite 0,5 cm gabaliukais pažandę.
- Keptuvėje pakaitinkite tyrą alyvuogių aliejų, pakepinkite pažandę, bet stenkitės neperkepti ir neperdžiovinti.
- Plačioje salotinėje išplakite kiaušinius, sutarkuokite didesnę dalį „pecorino romano“ sūrio, sumalkite juodųjų pipirų ir tvarkingai viską išmaišykite.
- „Al dente“ (viena minute mažiau nei nurodyta pakuotėje) pasūdytus ir išvirtus spagečius nukoškite, bet pasilikite dubenėlyje šiek tiek virimo vandens.
- Spagečius šiek tiek pakaitinkite keptuvėje su pažandės gabaliukais.
- Supilkite į salotinę su išplaktais kiaušiniais ir greitai maišykite, kol padažas lygiai pasiskirstys ant visų spagečių ir susidarys kiaušinio bei sūrio kremas (bet ne kiaušinienė!) Jeigu jis bus pernelyg tirštas – panaudokite spagečių virimo vandenį.
- Patiekdami lėkštėje dar pagardinkite „pecorino romano“ sūriu ir juodaisiais pipirais iš malūnėlio.