Ingredientai
- Bulvės 3 vnt.
- Saldžiosios bulvės 2 vnt. nedidelės
- Morkos 2 vnt. storesnės
- Pastarnokas 1 vnt.
- Burokėliai 2 vnt. nedideli
- Sviestas 20 g
- Parmezano sūris 100 g smulkiai sutarkuoto
- Grietinėlė 100 ml
- Sūris 150 g gerai besilydančio
- Česnakai 1 skiltelės sutrinta
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 3 žiupsnelis šviežių
Kaip gaminti
1. Nedidelę kepimo formą ištepkite sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Visas daržoves nulupkite ir supjaustykite mandolina arba įprastu peiliu labai plonais griežinėliais.
3. Sudėkite daržoves į dubenį, apipilkite grietinėle, berkite parmezaną, česnaką, druską, pipirus, čiobrelius. Patogiais įrankiais ar net rankomis viską išmaišykite, kad daržovės gerai pasidengtų priedais.
4. Daržoves klokite eilėmis į kepimo indą taip, kad vienas griežinėlis pusiau dengtų kitą. Sudėję viską, sandariai uždenkite kepimo indą folija ir dėkite kepti. Kepkite 30–40 min., kol daržovės bus minkštos.
5. Nudenkite foliją, apibarstykite daržoves stambiai tarkuotu gerai besilydančiu sūriu ir dėkite kepti jau nebeuždengę dar maždaug 15 min.
6. Leiskite kiek atvėsti ir ragaukite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai, Kepiniai