Ingredientai
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Agurkai 1 vnt. ilgavaisis
- Morkos 1 vnt. stambi
- Tofu 200 g galite dėti pagal skonį
- Žemės riešutai 1 sauja
- Sojos padažas 3 valg. š.
- Apelsinai 1 vnt. išspaustos sultys
- Česnakai 2 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis maltos
- Sezamų aliejus 3 valg. š.
- Imbieras 1 žiupsnelis malto
- Balzaminis actas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Iš pakelio išimtą tofu nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite stambokais kubeliais.
2. Iš apelsino sulčių, šaukšto sezamų aliejaus, keleto šaukštų sojos padažo ir prieskonių paruoškite marinatą; į jį įspauskite ir česnaką. Sudėkite tofu kubelius į skystį ir retsykiais gabalėlius jame pavartydami palikite pasimarinuoti apie 20–30 min.
3. Riešutus nuplaukite, palikite nudžiūti, o vėliau šiek tiek paskrudinkite orkaitėje arba sausoje keptuvėje.
4. Daržovių skustuku plonomis juostelėmis išilgai supjaustykite morką, agurką ir cukiniją.
5. Šlakelyje aliejaus vartydami apkepkite marinuoto tofu gabalėlius, kad pagelstų iš visų pusių.
6. Riešutus ir daržoves sumaišykite su užpilu iš balzaminio acto, sojos padažo ir sezamų aliejaus. Ant viršaus užberkite tofu gabalėlius iš keptuvės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos