Ingredientai
- Kuskusas 110 g kruopų
- Sultinys 200 ml vištienos arba daržovių
- Džiovinti abrikosai 50 g
- Citrinos 1 vnt.
- Migdolai 25 g drožlės
- Razinos 25 g
- Petražolės 4 valg. š. smulkintų lapelių
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pusė
Kaip gaminti
1. Nutarkuokite geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį, iš pusės vaisiaus išspauskite sultis.
2. Sultinį užvirinkite su aliejumi ir druska. Nukelkite nuo ugnies ir, visą laiką maišydami, po truputį suberkite kruopas. Suberkite citrinos žieveles, dar kartą pamaišykite, uždenkite ir palikite 10 min. brinkti.
3. Puodą su kuskusu vėl užkaiskite, supilkite citrinos sultis ir kaitinkite maždaug 5 min., šakute maigydami į gumulėlius sušokusias kruopas.
4. Razinas nuplaukite ir nuvarvinkite. Abrikosus pamirkykite vandenyje ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Migdolų drožles pakepinkite sausoje keptuvėje.
5. Gatavą kuskusą ataušinkite, sumaišykite su migdolų drožlėmis, abrikosais, razinomis ir petražolėmis. Galima pagardinti maltais juodaisiais pipirais.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita