Ingredientai
- Kiauliena 800 g (sprandinės)
- Svogūnai 4 vnt. (4-5 dideli)
- Cukinijos 1 vnt.
- Paprikos 2 vnt. (skirtingų spalvų)
- Druska 2 arbat. š. (pagal skonį)
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis (pagal skonį)
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. (pagal skonį)
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Supjaustykite kiaulienos sprandinę į stambius kvadratėlius. Taip pat stambiais kvadratėliais supjaustykite svogūnus. Svogūnus dėkite į dubenį kartu su supjaustyta kiauliena. Įberkite maltų pipirų ir druskos.
2. Rankomis pamaigykite mėsą su svogūnais, maltais pipirais ir druska. Kuo geriau maigysite svogūnus, tuo daugiau svogūnų sulčių išsiskirs ir mėsa iškepus bus traškesnė ir aromatingesnė.
3. Dubenį su mėsa uždenkite plėvele ir palikite per naktį pastovėti šaldytuve ar kokioje vėsioje vietoje.
4. Supjaustykite cukiniją stambiais griežinėliais, o saldžiąsias paprikas stambiais kvadratėliais. Apšlakstykite aliejumi, pasūdykite, užberkite žolelių prieskoniais ir bent valandą iki kepimo palikite pastovėti.
5. Prieš kepant, pasiruoškite mėsos iešmukus. Tam puikiai tiks metaliniai ar mediniai iešmukai. Verkite užmarinuotos mėsos gabaliuką ant iešmo, tada verkite cukinijos griežinėlį ir saldžiosios paprikos kvadratėlį. Tada vėl verkite mėsos gabaliuką ir taip iki galo.
6. Kepkite ant žarijų, kol gražiai apskrus ir pakvips. Skanaus!
V. Ramašauskaitės nuotr. / Spalvoti šašlykai |
Receptas Viktorijos Ramašauskaitės