Ingredientai
- Kopūstai 1 vnt. pusė mažo baltagūžio ir ketvirtadalis raudongūžio
- Datulės 50 g džiovintos
- Džiovinti abrikosai 50 g
- Majonezas 200 g
- Svogūnų laiškai 40 g ryšulėlis
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Baltagūžį kopūstą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite siauromis, trumpomis juostelėmis. Įberkite pusę šaukštelio druskos ir palikite inde 2 valandoms.
2. Į kitą indą sudėkite panašiai sukapotą raudongūžį kopūstą, taip pat pasūdykite ir palikite marinuotis. Per tą laiką susmulkinkite džiovintus vaisius.
3. Svogūnų laiškus nuplaukite, nusausinkite ir sukapokite. Kopūstus nusunkite ir sumaišyti su pjaustytais džiovintais vaisiais. Paskaninkite pipirais.
4. Galiausiai supilkite majonezą, išmaišykite, užbarstykite svogūnų laiškų.
Gariausia šias salotas marinuoti 1–2 valandas.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita