Ingredientai
- Kriaušės 2 vnt.
- Spanguolės 1 st.
- Cukrus 300 g
- Brendis 80 ml
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuota žievelė
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
- Želatina 2 arbat. š.
- Grietinėlė 500 ml
- Miltelinis cukrus 3 valg. š.
- Sultys 1 arbat. š. citrinų - pagal skonį
Kaip gaminti
1. Spanguoles perrinkite, nuplaukite, suberkite į gilesnį puodą. Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir suberkite į puodą. Ten pat sumeskite cinamonų lazdeles, suberkite nutarkuotą apelsino žievelę, cukrų, supilkite sultis.
2.Spanguoles vis pamaišydama virkite ant mažos ugnies, kol kriaušės suminkštės. Tada supilkite brendį ir viską gerai išmaišykite.
3.Želatiną ištirpinkite nedideliame kiekyje šilto vandens, trumpai pakaitinkite virš garų ir įmaišykite į pravėsusią spanguolių tyrę. Ją išpilstykite į nedideles dailias stiklines taureles ir valandą palaikykite šaldytuve.
4.Gerai atvėsintą grietinėlę su milteliniu cukrumi ir šlakeliu citrinos sulčių gerai išplakite ir krėskite ant spanguolių tyrės. Desertą tiekite atšaldytą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita