Ingredientai
- Sviestas 180 g
- Miltai 2 st.
- Sutirštintas pienas 390 g saldinto
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Varškė 500 g riebios
- Spanguolės 300 g
- Cukrus 5 valg. š. 5-7
- Želė 1 vnt. pakelis
- Sezamo sėklos 1 arbat. š.
- Melisa (lapeliai - papuošimui) 5 g
Kaip gaminti
1. Pirmiausia reikia pasiruošti varškę: įmušti kiaušinius, supilti du trečdalius indelio kondenduoto pieno, sukrėsti varškę ir viską išplakti elektriniu plakikliu iki kreminės masės.
2. Tada ruoškite tešlą: sviestą apipilkite miltais ir kapokite peiliu, o kai nusibos juo švaistytis, sviestą su miltais sutrinkite tiesiog pirštais. Masė turi atrodyti tarsi purus smulkus sniegas, bet jei bus kitokia irgi nieko baisaus – svarbiausia, kad neliktų labai didelių sviesto gabalėlių. Tuomet pamažu berkite cukraus ir vis paragaukite, ar ne per saldu.
3. Varškės kremą supilkite į silikoninę skardą (nes kitu atveju bus labai sunku išimti), tuomet apibarstykite pusę tešlos masės, ant kurios tolygiai paskirstykite trintas spanguoles, sumaišytas su likusiu kiekiu (1/3 indelio) kondensuoto pieno ir galiausiai užberkite likusį tešlos „sniegelį“.
4. Orkaite įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite apie 50-60 min. ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų dugnas. Iškeptą pyragą išimkite iš skardos ir apverskite taip, kad varškės sluoksnis būtų viršuje. Pyrago viršų puoškite spanguolėmis ir želė uogoms, šonus apibarstykite sezamos sėklomis. Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita