Ingredientai
- Spanguolės 2 st. šviežios arba šaldytos
- Sviestas 170 g kambario temperatūros
- Miltai 200 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 130 g po pusę stiklinės baltojo ir rudojo
- Grietinė 60 ml
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. 2 arbat. š. tarkuotų žievelių
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Elektriniu plaktuvu išsukite sviestą ir cukrų. Maišykite, kol masė taps puri, po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite vanilinį cukrų ir tarkuotas citrinos žieveles, sukrėskite grietinę. Dalimis įmaišykite miltus. Tešla turi būti tiršta.
3. Sukrėskite ją į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą skardą, tolygiai paskirstykite.
4. Ant tešlos berkite su dviem šaukštais miltų sumaišytas spanguoles. Pašaukite į 190 °C temperatūros orkaitę, kepkite 30 min.
5. Uždenkite folija, kad uogos nesuskrustų, ir kepkite dar 30 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepė. Palikite atvėsti. Prieš tiekdama pabarstykite miltiniu cukrumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita