Ingredientai
- Želatina 4 arbat. š.
- Sultys 750 ml (spanguolių)
- Apelsinai 1 vnt. (žievelės)
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
- Cukrus 150 g (75 g - želei ir 75 g - kremui)
- Kiaušiniai 2 vnt. (trynių)
- Maskarponės sūris 250 g
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Grietinėlė 300 g (plakamosios, 30 proc. riebumo)
- Šokoladas 1 sauja (apibarstymui)
Kaip gaminti
Mano patarimai:
- Apgalvokite kokios spalvos bus desertas (pagal tai galite pasirinkti sultis želei). Pvz jei jūsų vakarėlyje dominuoja auksinė spalva, puikiai tiks raudona, o galbūt kaip tik ryškiai geltona spalva;
- Desertui pasirinkite grakščias stiklines: martinio, likerio taureles, žemas viskio stiklines, šampano taures… Jas prieš tai kruopščiai išvalykite/išblizginkite;
- Nepripilkite deserto sklidinai. Daug grakščiau, kai stiklinėje dar yra tuščios vietos. Tarsi desertas akvariume;
- Dekoravimui naudokite konditerinį švirkštą – neištepliosite sienelių kremu ir bus 10 kartų gražiau;
- Nepamirškite paskutinio akcento – šokolado drožlių, gražios uogelės, sausainėlio, vaisiaus skiltelės. Šis paskutinis štrichas užbaigs desertą.
Gaminimas (užtruksite 30 min. neskaičiuojant šaldymo laiko):
- Paruoškite žėlę. Puodelyje užpilkite želatiną nedideliu kiekiu vandens, kad apsemtų ir palikite išbrinkti.
- Tuo metu į nedidelį puodą supilkite spanguolių sultis, sudėkite apelsino žievelę (nuluptą skustuku, kad būtų kuo mažiau baltos žievelės masės), cinamono lazdelę ir cukrų. Viską užkaiskite ant ugnies ir kaitinkite kol cukrus išsilydys. Užvirti nereikia.
- Želatiną pašildykite mikrobangų krosnelėje, kol išsilydys (apie 20 s). Supilkite maišant į karštas spanguolių sultis. Viską palikite atvėsti.
- Atvėsusias sultis perkošiant supikite į 6–8 stiklines. Dėkite į šaldytuvą pernakt, kol sustings (arba bent 5 val.).
- Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite kiaušinio trynius ir cukrų. Viską išplakite elektriniu plaktuvu iki purios balkšvos masės. Tuomet įplakite maskarponę ir vanilės ekstraktą.
- Kitame dubenyje iki standumo išplakite grietinėlę.
- Į išplaktą grietinėlę sudėkite maskarponės plakinį. Viską plakite plaktuvu iki vientisos masės, kol masė išlaikys formą. Tačiau neperplakite – neturi tapti labai tirštu kremu.
- Paruoštą kremą dėkite į konditerinį švirkštą ir išspauskite jį ant sustingusios želės viršaus. Tai galite atlikti ir tiesiog šaukštu, tačiau naudojant švirkštą/maišelį išvengsite ištepliotų stiklinės kraštų. Bus dailiau ir gražiau.
- Ant viršaus užberkite šokolado drožlių. Jei turite – užberkite imbierinių sausainių trupinių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Skanios dienos“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita