Ingredientai
- Morkos 4 vnt. 4 - 5
- Pomidorai 1 kg 1 - 2
- Šparaginės pupelės 1 vnt. kibiras
- Vanduo 2500 ml
- Actas 375 ml 9 proc.
- Cukrus 500 g
- Druska 2 valg. š.
- Aliejus 200 ml
- Česnakai 2 vnt.
Kaip gaminti
- Morkas nuskuskite, supjaustykite griežiniais ir apvirkite.
- Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Česnakus nulupkite.
- Šparagines pupeles nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir apvirkite. Išgriebtas supjaustykite 3–5 cm gabaliukais. Iš vandens, acto, cukraus, druskos ir aliejaus paruoškite marinatą.
- Sudėkite visas daržoves ir virkite tris minutes. Karštą daržovių masę sudėkite į švarius stiklainius ir užsukite. Laikykite tamsioje vietoje.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita