Ingredientai
- Grybai 300 g 200-300 g virtos voveraitės
- Šparaginės pupelės 500 g 400–500 g virtos šparaginės pupelės (kelių spalvų)
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Sviestas 2 valg. š.
- Grietinėlė 200 ml neriebi
- Sūris 50 g kietas tarkuotas fermentinis
- Garstyčios 1 arbat. š.
- tepamas sūrelis, 1 indelis (100–120 g) lydyto tepamojo sūrelio su žalumynais 1 vnt.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Duona 4 riekės balta duona
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Keptuvėje išlydykite sviestą, apkepkite smulkintą svogūną ir česnako skilteles. Sudėkite šparagines pupeles, voveraites ir maišydami apkepkite. Grietinėlę sumaišykite su lydytu sūreliu, garstyčiomis, tarkuotu fermentiniu sūriu (kelis šaukštus palikite apibarstyti). Paruoštu padažu apipilkite šparagines pupeles su voveraitėmis, paskaninkite pipirais, druska ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10 minučių. Uždenkite, kad neatvėstų.
2. Pasiruoškite skrebučius: nupjaustykite duonos pluteles, supjaustykite kubeliais ir apkepkite aliejuje.
3. Ant karšto troškinio suberkite skrebučius ir likusi fermentinį sūrį.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita