Ingredientai
- Šparaginės pupelės 1000 g
- Svogūnai 500 g
- Morkos 500 g
- Paprikos 1 vnt. 1 - 2 saldžiosios
- Druska 2 valg. š.
- Aliejus 5 valg. š.
- Actas 7 valg. š. 7 - 8 - (9 proc.)
- Cukrus 2 valg. š. 2 - 3
- Petražolės 1 sauja
- Laurų lapai 2 vnt. 2 - 3
- Pipirai 10 vnt. žirniukų
Kaip gaminti
- Šparagines pupeles nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir supjaustykite gabaliukais.
- Sudėkite į verdantį vandenį ir 10–15 minučių kaitinkite. Svogūnus nulupkite, morkas nuskuskite ir susmulkinkite.
- Paprikas supjaustykite kubeliais. Daržoves pabarstykite druska ir pakepinkite su aliejumi. Tada supilkite actą, suberkite cukrų, smulkintas petražoles, prieskonius ir troškinkite apie 15 minučių.
- Sudėkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita