Ingredientai
- Speltos kviečių grūdai 150 g
- Džiovinti pomidorai 4 vnt.
- Alyvuogės 12 vnt. žaliųjų sūdytų
- Paprikos 1 vnt. po pusę geltonosios ir raudonosios
- Svogūnai 0,5 vnt. baltojo
- Alyvuogių aliejus 0,3 st.
- Šalavijai 5 vnt. keli lapeliai šviežių
- Žalioji citrina 1 vnt. arba mandarinas; papuošimui
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pamerkite grūdus 5 valandoms į šaltą vandenį.
2. Įpilkite į puodą 1,5 litro vandens, užvirinkite, pasūdykite. Supilkite išbrinkusias kruopas ir virkite pusvalandį.
3. Išvirusias kruopas perplaukite šaltu vandeniu ir palikite pusvalandžiui, kad kruopos apdžiūtų.
4. Smulkiai supjaustykite svogūną ir, jei netoleruojate šviežio, lengvai pakepinkite tyrame alyvuogių aliejuje
5. Nedideliais kubeliais supjaustykite raudonąją ir geltonąją papriką. Iš alyvuogių išimkite kauliukus ir perpjaukite pusiau.
6. Džiovintus pomidorus kelias minutes palaikykite šiltame vandenyje, o tada išimkite, nuvarvinkite ir susmulkinkite.
7. Visas daržoves supilkite į perlines kruopas. Dar kartą pasūdykite ir gausiai sulaistykite tyru alyvuogių aliejumi, išmaišykite.
8. Patiekdami papuoškite laimo arba mandarino skiltele ir šalavijo lapeliais, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Beje, jeigu po ranka neturite speltos, tą pačią „insalatą“ galima ruošti su perlinėmis kruopomis. Tiek pat laiko mirkykite, tiek pat laiko virkite. Skonis, žinoma, skirsis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų