Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt. biskvitui
- Cukrus 5 valg. š. biskvitui
- Miltelinis cukrus 5 valg. š. kremui
- Miltai 5 valg. š. „ekstra“ klasės; biskvitui
- Grietinė 1 valg. š. biskvitui
- Soda 1 arbat. š. biskvitui
- Romas 20 ml baltojo; biskvitui
- Špinatai 150 g jaunų; biskvitui
- Grietinėlė 250 g 35-36 proc. riebumo; kremui
- Maskarponės sūris 250 g kremui
- Mėlynės 1 st. šviežių ar šaldytų; kremui
- Citrinos 0,5 vnt. išspaustos sultys; kremui
Kaip gaminti
1. Špinatų lapus suberkite į verdantį vandenį, nemažinant kaitros virkite apie 2 minutes, išgriebkite į kiaurasamtį ir perliekite kuo šaltesniu vandeniu, palikite pilnai atvėsti.
2. Atvėsusius lapelius sumalkite maisto smulkintuvu iki tyrės konsistencijos.
3. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius sudėkite į virtuvinio kombaino indą su S peiliais, ten pat supilkite špinatų tyrę ir malkite 30-60 sekundžių. Tuomet suberkite cukrų ir vėl kelias minutes malkite. Gautą žalią masę supilkite į gilų indą, suberkite miltus, supilkite romą ir kruopščiai išmaišykite. Ten pat sudėkite iki putų išplaktus baltymus.
4. Puodelyje sumaišykite sodą su grietine, luktelėkite kelias minutes, kol grietinė nugesins sodą ir supilkite į tešlą.
5. Gautą masę supilkite į torto kepimo formą, ją kepkite orkaitėje 180 C karštyje, kepimo režimu iš viršaus ir apačios, apie 45 minutes.
6. Iškepusį biskvitą atvėsinkite, nupjaukite viršaus nelygumus ir perpjaukite biskvitą pusiau. Nupjaustytus biskvito gabaliukus smulkiai sutrupinkite.
7. Grietinėlę iki standumo išplakite mikseriu. Kitame inde tuo pačiu instrumentu įsukite mėlynes į maskarponės sūrį, berkite miltelinį cukrų ir pusės citrinos sultis, vėl sukite, kol cukrus ištirps. Į kremą įmaišykite plaktą grietinėlę ir šaukštu maišykite, kol mėlyname kreme nebesimatys baltų gabaliukų.
8. Formuokite tortą. Ant pirmojo biskvito sukrėskite 1/3 kremo, išlyginkite, dėkite antrą lakštą, vėl 1/3 kremo ir likusiu kremu gausiai aptepkite šonus. Tuomet torto šonus apiberkite biskvito trupiniais.
9. Tortą bent 12-ai valandų statykite bręsti į šaldytuvą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos