Ingredientai
- Špinatai 500 g švieži arba šaldyti
- Pomidorai 4 vnt. vyšniniai
- Grietinėlė 1 st. 35 proc.
- Parmezano sūris 150 g
- Sviestas 1 valg. š.
- Džiūvėsiai 1 valg. š.
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Špinatus nuplaukite ir apvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje, nuvarvinkite ir nuspauskite, kad išbėgtų kuo daugiau vandens. Tada susmulkinkite elektriniu grūstuvu.
2. Iki standumo suplakite grietinėlę, įmaišykite špinatus. Sukrėskite masę į puodą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, maišydama suberkite sūrį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatais.
3. Kepimo indą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Sukrėskite špinatų ir sūrio masę, papuoškite pomidorų puselėmis, pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite, kol paviršius gražiai apskrus – maždaug 5 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita