Ingredientai
- Sūris 150 g įvairių rūšių tarkuoto brandinto
- Svogūnai 1 vnt.
- Špinatai 100 g didelė sauja šviežių
- Sviestas 4 valg. š.
- Miltai 2 valg. š.
- Pienas 1 st.
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Krapai 1 valg. š. smulkintų
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį šviežiai maltų
- Muskatas 1 vnt. pagal skonį tarkuoto
- Kedrinės pinijos 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Pieną užkaitinkite puode su prieskoniais ir svogūnu, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti, kad prisigertų prieskonių kvapų.
2. Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto, suberkite miltus ir nuolat maišydama kaitinkite, kol masė sutirštės. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir pamažu plakdama šluotele, kad neliktų gumuliukų, supilkite perkoštą pieną. Gautą masę nuolat maišydama kaitinkite apie 3 min.
3. Kai padažas taps vientisas, nukelkite nuo ugnies ir į šiek tiek pravėsusį įmaišykite išplaktus kiaušinių trynius, smulkintus špinatus, krapus bei sūrį. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatu.
4. Galiausiai palengva kabindama šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.
5. Suflė išpilstykite į nedidelius gausiai sviestu pateptus keraminius indelius, ant viršaus berkite kedrinių pinijų ir 10 min. pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita