Ingredientai
- Špinatai 200 g šviežių lapelių
- Anakardžių riešutai 1 sauja saujelė
- Saulėgrąžos 1 sauja saujelė lukštentų
- Parmezano sūris 100 g tarkuoto
- Česnakai 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. tyro
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Špinatus nuplaukite, nusausinkite ir sumeskite į elektrinio smulkintuvo indą. Kartu su špinatais suberkite česnakus, tarkuotą parmezaną, druską.
- Anakardžius ir saulėgrąžas šiek tiek pakepinkite sausoje keptuvėje ir taip pat suberkite į smulkintuvą.
- Viską susmulkinkite iki vientisos masės.
- Galiausiai supilkite alyvuogių aliejų ir dar šiek tiek paplakite.
- Patiekite su skrebučiais, trapučiais, prancūzišku batonu ar itališka čiabata, įvairiomis duonelėmis. Galite tepti ir ant lavašo bei susukti į ritinėlį.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita