Ingredientai
- Spindulinės pupuolės: 200 g
- Daržovės 400 g įvairių (bulvių, morkų, cukinijų, pastarnokų)
- Svogūnai 1 vnt.
- Kalendros 1 žiupsnelis maltų
- Imbieras 1 arbat. š. 0,5 - džiovintų miltelių
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. 0,5
- Sviestas 2 valg. š. tinka ir aliejus
- Krapai 4 vnt. 4 šakelės šviežių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Grietinėlė 2 valg. š. kokosų arba įprastos grietinės
Kaip gaminti
- Spindulines pupuoles iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite.
- Pasirinktas daržoves nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
- Užvirkite apie 1,5 litro vandens ir į jį suberkite pupuoles bei daržoves.
- Svogūną supjaustykite gabalėliais ir apkepkite svieste (arba aliejuje).
- Kai daržovės ir pupuolės suminkštės, supilkite į puodą keptą svogūną, visus išvardintus prieskonius ir dar šiek tiek pavirkite.
- Išvirusią sriubą pagal skonį pasūdykite, išpilstykite į du dubenėlius, pagardinkite kokosų grietinėle arba įprasta grietine (po šaukštą į dubenėlį), apibarstykite šviežiais smulkintais krapais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita