Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 220 g
- Grikių dribsniai 170 g
- Džiovintos spanguolės 100 g
- Migdolai 100 g skaldytų
- Chia sėklos 100 g
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Cinamonas 0,5 arbat. š.
- Sviestas 100 g
- Cukrus 120 g
- Kokosų aliejus 70 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Rafinuotas rapsų aliejus 1 l
Kaip gaminti
1. Aliejų kepimui tinkamame inde įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Grikių dribsnius nedidelėmis porcijomis skrudiname įkaitintame aliejuje po 7–15 sek.
3. Dubenyje sumaišome avižų dribsnius, spragintus grikius, džiovintas spanguoles, migdolus, ispaninio šalavijo (chia) sėklas, cinamoną ir muskatą.
4. Ištirpiname keptuvėje sviestą, kokosų aliejų, cukrų ir druską. Sumaišome su sausaisiais ingredientais.
5. Gautą masę dedame į formą, suspaudžiame ir šaldome 2–3 val. šaldytuve. Susmulkiname. Granola paruošta!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai