Ingredientai
- Kiauliena 1 kg sprandinės
- Špinatai 100 g šviežių arba šaldytų
- Buknės: 100 g
- Medus 2 valg. š.
- Prieskoniai 1 žiupsnelis pagal skonį gruziniškų prieskonių „Chmeli-Suneli“
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
- Sprandinę perpjaukite išilgai: mėsos gabalas turi būti maždaug 1,5 cm storio. Nestipriai pamuškite. Kiaulieną iš abiejų pusių pabarstykite šiai mėsai skirtais prieskoniais, druska ir pipirais.
- Špinatus sutrinkite karštame vandenyje. Paskui sutrinkite ir bruknes. Abu šiuos ingredientus sumaišykite.
- Kiaulienos sprandinę aptepkite špinatų ir bruknių mase. Susukite, kad špinatas su bruknėmis būtų viduje. Stipriai suriškite siūlu.
- Iš visų pusių vyniotinį aptepkite medumi.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
- Vyniotinį dėkite į kepimo maišelį ir kepkite orkaitėje apie valandą.
- Duokite atvėsti maišelyje ir tik tuomet pjaustykite riekelėmis.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Kristina
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita