Ingredientai
- Dilgėlės 40 g šviežių
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Daržovių sultinys 500 ml
- Pievagrybiai 150 g
- Sviestas 100 g
- Perlinės kruopos 3 valg. š.
- Grietinėlė 200 ml
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Perlines kruopas užmerkite ir palaikykite per naktį. Tada, iki suminkštės, pavirkite daržovių sultinyje.
2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste.
3. Sudėkite nuvalytus ir susmulkintus pievagrybius ir kepinkite, iki suminkštės.
4. Svogūnų ir pievagrybių troškinį sukrėskite į sriubą, sumeskite žiedynėliais suskirstytus brokolinius kopūstus (kelis palikite papuošti), kiek pavirkite (tik ne per ilgai – kopūstai turi išsaugoti spalvą) ir nukelkite nuo ugnies. Sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
5. Į kiek pravėsusią sriubą sumeskite perrinktus dilgėlių lapelius, supilkite grietinėlę ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
6. Sriubą tiekite su garuose virtu brokolinių kopūstų gabalėliu. Valgykite su prancūziškojo batono riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita