Ingredientai
- Kokosų kremas (skardinė) 200 ml
- Imbieras 1 vnt. nedidelis gabalėlis šaknies
- Vištiena 200 g krūtinėlių
- Svogūnai 1 vnt.
- Vištienos sultinys 2 st.
- Pievagrybiai 5 vnt. didesni
- Sviestas 1 valg. š.
- Sultys 1 valg. š. žaliųjų citrinų
- Citrinžolės šakelė 1 vnt.
- Riešutų aliejus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. pagal skonį
- Karis 1 arbat. š. pagal skonį
- Kokosas 1 vnt. gabalėlis šviežio
Kaip gaminti
1. Vištų krūtinėles nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, įtrinkite druska ir pipirais.
2. Imbierą nulupkite, svogūną susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte sviesto. Sumeskite vištienos gabalėlius, smulkintus pievagrybius ir kepinkite, iki suminkštės.
3. Paruoštą troškinį sukrėskite į puodą su sultiniu, įmeskite citrinžolės šakelę, supilkite kokosų kremą ir apie 5 min. pavirkite.
4. Sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite visais prieskoniais, supilkite citrinų sultis, dar šiek tiek pakaitinkite ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
5. Sriubą dar kartą užkaitinkite, išpilstykite į dubenėlius ir puoškite šviežiomis kokoso drožlėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita