Ingredientai
- Vištiena 250 g filė
- Makaronai 100 g rytietiškų lakštinių
- Vištienos sultinys 500 ml
- Skardinė kokosų pieno 250 ml
- Imbieras 1 vnt. nedidelis gabalėlis šaknies
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Sviestas 1 valg. š.
- Kalendros 1 arbat. š. pagal skonį džiovintų
- Cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. pagal skonį
- Salierai 1 vnt. pagal skonį lapkočių
Kaip gaminti
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Svogūną, česnaką ir imbierą nulupkite, svogūną ir česnaką sukapokite, imbierą sutarkuokite ir su gabalėliu aitriosios paprikos pakepinkite svieste.
3. Kai daržovės pagels, sumeskite vištienos juosteles ir dar 8 minutes pakepkite.
4. Į gilesnį puodą supilkite sultinį, kokosų pieną, sukrėskite kepintas daržoves, vištienos juosteles, suberkite kalendras ir virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių.
5. Tada suberkite makaronus ir virkite, iki jie suminkštės.
6. Sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite cukrumi ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
7. Tiekite išpilstytą į nedidelius indelius. Puoškite smulkintais salierų lapeliais ir aitriosios paprikos gabalėliais.