Ingredientai
- Lašiša 200 g
- Krevetės 200 g šviežių su lukštais
- Bulvės 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 3 valg. š.
- Petražolės 1 vnt. šaknis
- Grietinėlė 200 ml neriebios
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių ir pusė šaukštelio nutarkuotos citrinų žievelės
- Porai 1 vnt. trečdalis
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų baltųjų
- Kalendros 1 arbat. š. pagal skonį grūdelių
- Migdolai 40 g saujelė skrudintų
Kaip gaminti
1. Krevetes su lukštais sumeskite į kepimo skardą ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min., kol smarkiai pakvips.
2. Svogūną susmulkinkite, pakepinkite 2 šaukštuose sviesto. Kai šis dailiai apskrus, sumeskite tarkuotas bulves ir kepkite iki jos suminkštės.
3. Porą susmulkinkite, pakepinkite likusiame svieste, tada sukrėskite smulkintas lašišas ir dar kelias minutes pakepinkite.
4. Keptas krevetes sudėkite į puodą, užpilkite puse litro vandens, įmeskite petražolės šaknį ir virkite ant mažos ugnies apie 40 min.
5. Paruoštą sultinį perkoškite, krevetes pertrinkite per sietelį, sukrėskite keptas daržoves, puodą su sriuba dar kartą užvirkite, supilkite grietinėlę, suberkite nutarkuotas citrinų žieveles, šiek tiek pavirkite, tada nukelkite nuo ugnies ir išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės.
6. Sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kalendromis, supilkite citrinų sultis ir išpilstykite į sriubos dubenėlius. Į kiekvieną krėskite po šaukštą keptų lašišų ir porų.
7. Tiekite apibarsčiusi migdolų drožlėmis.
Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita