Ingredientai
- Sultinys 3 l mėsos
- Grybai 500 g šviežių
- Bulvės 7 vnt. 7 - 9
- Laiškiniai svogūnai 30 g
- Svogūnai 2 vnt. ropiniai
- Sviestas 4 valg. š.
- Miltai 1 valg. š.
- Grietinė 1 st. 1/2
- Krapai 1 sauja ryšulėlis
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Bulves nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Krapus ir svogūnus smulkiai supjaustykite. Šviežius grybus (baravykus, kazlėkus, rudmėses) nuvalykite, nuplaukite, apipilkite verdančiu vandeniu, sudėkite į keptuvę ir kartu su svogūnais ir miltais apkepkite svieste.
- Po to grybus sudėkite į molinius indelius, įpilkite karšto mėsos sultinio, sudėkite bulves, pašaukite į orkaitę ir troškinkite 20-25 minutes.
- Įdėkite grietinės, laiškinių svogūnų, pasūdykite ir išpilstykite į lėkštes.
- Užbarstykite krapais.