Ingredientai
- Vanduo 2 l
- Džiovinti vaisiai (abrikosai, razinos, obuoliai, kriaušės ir pan.) 100 g
- Vyšnios 200 g šaldytų
- Juoda duona 4 riekės ruginės
- Gvazdikėliai 2 vnt.
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
- Apelsinai 1 vnt. pusės apelsino žievelės
- Cukrus 1 valg. š. pagal skonį
- Grietinėlė 100 ml
- Vyšnių džemas 4 valg. š.
- Makaronai 100 g vermišelių
- Mėtos 5 g keli lapeliai papuošimui
Kaip gaminti
1. Dvi juodos duonos riekeles sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir kelias minutes pavirkite, kol duona suminkštės, tada ją išgriebkite, pertrinkite per sietelį ir sudėkite atgal į puodą su verdančiu vandeniu.
2. Suberkite nuplautus džiovintus vaisius, sumeskite prieskonius ir virkite, kol džiovinti vaisiai suminkštės, tada sukrėskite vyšnių džemą ir dar truputį pavirkite.
3. Kitame puode pagal nurodymus ant pakuotės išvirkite makaronus, juos perkoškite ir suverskite į sriubą.
4. Sumeskite atšildytas vyšnias, dar kiek pakaitinkite, išgriebkite prieskonius ir išpilstykite į dubenėlius.
5. Tiekite su likusios juodos duonos gabalėliais, mėtos lapeliu ir grietinėle.
6. Sriubą galite valgyti ir karštą, ir šaltą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita