Ingredientai
- Uogos (braškės, avietės, serbentai, vyšnios be kauliukų): 1 kg
- Cukrus 200 g
- Krakmolas 60 g bulvių
- Kiaušiniai 2 vnt. baltymai
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Nuplautas uogas užpilkite 1 l vandens, įberkite 150 g cukraus, po žiupsnelį cinamono, druskos, užvirinkite ir 5 min. pavirkite.
- Krakmolą išmaišykite nedideliame kiekyje vandens, maišydami supilkite į sriubą, vėl pakaitinkite iki virimo, nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti.
- Baltymus su likusiu cukrumi išplakite iki standžių putų. Jas šaukštu sudėkite į verdantį vandenį, 3–4 min. pavirkite ant mažos ugnies ir iš karto išgriebkite. Baltymų kukulaičius į sriubą sudėkite prieš pat patiekiant.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita