Ingredientai
- Maskarponės sūris 1 kg
- Kiaušinių tryniai 150 g
- Cukrus 150 g
- Kiaušinio baltymas 250 g
- Konjakas 50 ml arba viskio
- Kakava 5 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kava 200 ml juodos
- Sausainiai 400 g biskvitinių
Kaip gaminti
Pagaminkite kremą:
1. Plakite baltymus su žiupsniu druskos. Išplakus išimkite iš indo ir padėkite į šalį.
2. Dėkite į indą trynius bei cukrų. Plakite. Išplakus išimkite iš indo ir padėkite į šalį.
3. Plakite maskarponės sūrį su alkoholiu. Plakite švelniai ir trumpai. Svarbu neperplakti.
4. Į maskarponės sūrį dėkite išplaktus trynius. Plakite.
5. Sujungus maskarponės sūrio bei trynių-cukraus masę, įmaišykite plaktus baltymus.
Susluoksniuokite:
1. Paruoštą masę sluoksniuokite su biskvitiniais sausainiais, juos pamirkant kavoje. Mirkykite kavoje vos akimirką. Sausainiai turi sušlapti ne nuo kavos, o nuo kremo.
2. Susluoksniuotą tiramisu pabarstykite kakava.
3. Tortą patiekite tik kitą dieną.