Ingredientai
- Miltai 500 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Cukrus 150 g
- Citrinų cukatos: 50 g
- Razinos 50 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilės ekstraktas 1 valg. š.
- Sviestas 200 g kambario temperatūros
- Kreminė varškė 250 g
- Riešutai 100 g smulkintų pekano/karijų
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltelinis cukrus 1 sauja
Kaip gaminti
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, druska, cukatais, razinomis ir riešutais.
- Per vidurį padarykite duobutę ir sudėkite sviestą, varškę, įmuškite kiaušinius ir įpilkite vanilės ekstraktą.
- Rankomis suminkykite vientisą tešlą.
- Suformuokite kepaliuką, dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, 60–70 minučių.
- Gausiai apibarstykite milteliniu cukrumi.
- Pjaustykite atvėsusį.
Receptas iš: g-blogas.lt