Ingredientai
- Sviestas 100 g
- Medus 100 g
- Miltelinis cukrus 125 g
- Kiaušiniai 1 vnt. L dydžio
- Miltai 300 g
- Kakava 50 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. kupini
- Mielės 25 g
- Meduolių prieskoniai 2 valg. š. galima berti ir 3
- Apelsino žievelė 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kiaušinio baltymas 1 vnt. meduoliams patepti
- Šokoladas 100 g juodojo arba pieniško, glaistui
Kaip gaminti
1. Sumaišykite medų, sviestą, miltelinį cukrų ir prieskonius nedideliame prikaistuvyje ir ištirpinkite. Pravėsinkite ir įmaišykite kiaušinį.
2. Miltus sumaišykite su kakava, apelsino žievele, kepimo milteliais ir druska. Į miltus sutrupinkite mieles ir sutrinkite. Supilkite sviesto ir medaus masę, užminkykite tešlą.
3. Suformuokite rutulį, įvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms.
4. Tešlą kočiokite maždaug 5 mm storio lakštais. Spauskite nesudėtingos formos meduolius, geriausiai tinka su stambiomis apvaliomis detalėmis. Patepkite juos lengvai paplaktu baltymu. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 12–15 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
5. Iškepusius meduolius atvėsinkite ant grotelių. Padėkite į sandariai uždaromą dėžutę ir palikite bent parai pastovėti – meduoliai turi būti minkšti. Prieš patiekdami ištirpinkite šokoladą ir paglaistykite juo meduolius.