Ingredientai
- Viščiukas 1 vnt.
- Apelsinai 2 vnt.
- Apelsinų marmeladas 0,5 puodelis
- Sojos padažas 2 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės susmulkintos
- Vištienos sultinys 0,5 puodelis
- Kukurūzų krakmolas 1 valg. š.
- Cukrus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Išvalytą viščiuką prikimškite 3 apelsinų ketvirčiais. Suriškite tarpusavyje viščiuko sparnelius ir kojeles.
2. Sumaišykite apelsinų marmeladą ir sojos padažą. 4 valgomuosius šaukštus šio mišinio įtrinkite į viščiuką.
3. Kepkite viščiuką orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 50 min. (3–4 kartus pašlakstydami vandeniu, kad neapdegtų).
4. Vištienos sultinį užvirkite puode kartu su česnaku, sumažinkite ugnį ir kaitinkite, kol išgaruos pusė skysčio. Dubenėlyje sumaišykite išspaustas likusių apelsinų ketvirčių sultis su krakmolu. Sudėkite į sultinio mišinį. Taip pat sudėkite likusį marmelado-sojų mišinį ir cukrų. Kaitinkite, kol padažas sutirštės.
5. Ištrauktą viščiuką supjaustykite ir patiekite su padažu.