Ingredientai
- Austrės 12 vnt.
- Sviestas 3 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Česnakai 2 arbat. š.
- Tabasko padažas 5 arbat. š. raudonojo
- Citrinos sultys 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Petražolės 1,5 valg. š. šviežių susmulkintų
- Kietasis sūris 2 valg. š. tarkuoto; nebūtinai
Kaip gaminti
1. Sudėkite į puodą sviestą, aliejų ir ištirpinkite. Sudėkite į sviesto ir aliejaus mišinį smulkintas česnako skilteles ir kaitinkite, kol česnakas pakvips ir šiek tiek pakeps. Puodą nuimkite nuo kaitros, sudėkite petražoles, citrinos sultis, druską, pipirus, tabasco padažą.
2. Padažą atvėsinkite tiek, kad sustingtų – bus patogiau dėti į austres. Aš padažą dariau iš vakaro ir per naktį laikiau šaldytuve.
3. Austres atidarykite ir sudėkite į kepimo formą. Galite į dugną papilti druskos, kad jos stabiliau gulėtų.
4. Ant austrių uždėkite po žiupsnelį sūrio, išdalinkite padažą.
5. Kepkite austres arčiau viršutinio kaitinimo elemento iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 5 minutes. Jei austrės mažiau mėsingos, gali užtekti ir 4 minučių, stebėkite, kad neperkeptų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis