Ingredientai
- Viščiukas 1 vnt. nemažas; geriau kaimiškas
- Citrinos 1,5 vnt. 1 viščiukui ir 0,5 išspaustos sultys bulvėms
- Čiobreliai 1 sauja šviežių
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š. 2 šaukštai viščiukui ir 4 šaukštai bulvėms
- Bulvės 20 vnt. nedidelių; bulvėms
- Česnakai 1 vnt. didelė galva, nenulupta, perpjauta horizontaliai pusiau
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Viščiuką apšluostykite, kad nebūtų drėgnas.
3. Citriną perpjaukite pusiau ir įdėkite į viščiuko vidų. Visą viščiuko išorę gerai ištrinkite alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų mišinius.
4. Kur tik įmanoma, atkelkite viščiuko odelę ir prikaišiokite čiobrelių.
5. Dėkite viščiuką į kepimo indą, aplinkui sudėliokite bulves, perpjautą česnaką, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, tarp bulvių sukaišiokite likusias čiobrelių šakeles.
6. Kiškite kepimo indą į orkaitę ir kepkite 30 min. Sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 min. Išimkite iš orkaitės ir leiskite vištienai ramiai pabūti 10 min., o tuo metu užsiimkite bulvėmis.
7. Perdėkite jas į platų dubenį ir išspauskite iškepusias česnako skilteles, imkite bulvių grūstuvę ir šiek tiek pagrūskite bulves su česnakais – košės daryti nereikia, užteks kiek patraiškyti. Pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
8. Tiekite vištieną su bulvėmis ant stalo ir neprarykite liežuvio!