Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt.
- Cukinijos 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 8 valg. š.
- Balzaminis actas 4 valg. š.
- Mėtos 1 arbat. š. kapoti mėtų lapeliai
- Kaparėliai 4 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti
Kaip gaminti
1. Baklažaną ir cukiniją supjaustykite išilgai pusės centimetro pločio juostelėmis. Papriką – didelėmis skiltelėmis.
2. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Daržoves aptepkite aliejumi, pasūdykite ir kepkite 180 laipsnių orkaitę 10–12 minučių, kol gražiai apskrus. Nulupkite iškepusių paprikų odeles.
3. Mėtas ir kaparėlius smulkiai supjaustykite, suberkite į likusį aliejų, įpilkite acto, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir išmaišykite.
4. Lėkštėje sluoksniuokite daržoves ir, kol šiltos, aptepkite aliejaus mišiniu (kiekvieną sluoksnį). Jei reikia, įpilkite daugiau aliejaus.
5. Valgykite po mažiausiai 20 minučių, o dar geriau – kitą dieną.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita