Ingredientai
- Džiovintos slyvos 900 g be kauliukų
- Konjakas: (arba armanjako) 5 valg. š.
- Juodoji arbata: (sausos) 1 arbat. š.
- Actas 560 ml raudonojo vyno
- Gvazdikėliai 6 vnt.
- Pipirai 6 vnt. kvapnieji
- Rudasis cukrus 230 g
- Muskatas 1 vnt. tarkuotų riešutų pagal skonį
- Vanduo 1 l
Kaip gaminti
- Užvirinkite 1,2 l vandens, užplikykite arbatžoles, uždenkite ir palikite trims minutėms. Nukoškite ir atvėsinkite.
- Džiovintas slyvas nuplaukite ir sudėkite į stiklinį ar plastikinį dubenį ir užpilkite visiškai atvėsusia arbata. Uždenkite ir palikite per naktį. Kitą dieną į puodą supilkite actą, cukrų ir prieskonius. Užvirkite ir virkite 15 minučių.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir dešimt minučių pakaitinkite stiklainius. Išgriebkite slyvas iš arbatos ir išdėliokite į karštus stiklainius. Užpilkite marinatu, kad slyvos būtų visiškai apsemtos.
- Į kiekvieną stiklainį įpilkite po šaukštą konjako, iškart uždėkite po iškirptą vaškinio popieriaus apskritimą ir užsukite dangtelius.
- Su konjaku marinuotas slyvas skaniausia valgyti po trijų mėnesių su kepta antimi, šaltais mėsos užkandžiais ar paštetais.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita