Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Pomidorai 3 vnt. gerai prinokę, bet tvirti
- Lapiniai kopūstai (kale) 3 vnt. lapai
- Fetos sūris 100 g
- Grietinė 3 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
Pastaba: jums reikės keptuvės, kurią galima dėti į orkaitę.
1. Supjaustykite pomidorus ketvirčiais. Pašalinkite lapinių kopūstų kietus stiebus.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
3. Berkite pomidorus į keptuvę su gabalėliu sviesto, pabarstykite druska, pipirais ir porą minučių patroškinkite. Tuomet sudėkite lapinius kopūstus, dar porą minučių pakepkite, kol kopūstai suglebs.
4. Nukelkite keptuvę nuo kaitros, įmuškite kiaušinius, stengdamiesi, kad tryniai nesuirtų, keliose vietose padėliokite grietinės, ant viršaus tolygiai patrupinkite fetos ir dėkite į orkaitę 15–20 min. – kol kiaušiniai bus iškepę, bet dar apyskysčiu tryniu.
5. Valgykite iškart – iš keptuvės, iš lėkščių ar užsidėję ant šviesios pakepintos duonos.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pusryčiams