Ingredientai
- Vištiena 1 kg kaimiškos vištos
- Paprikos 3 vnt. įvairių spalvų
- Vynas 1 st. baltojo, stalo
- Česnakai 3 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š. stambios
- Raudonėliai 1 sauja šviežio
- Petražolės 1 sauja šviežių
Kaip gaminti
1. Gabaliukais supjaustykite vištą.
2. Alyvuogių aliejuje pakepinkite česnako skilteles, kai pagels, pašalinkite, o tada tame pačiame aliejuje lengvai apkepinkite vištos gabaliukus, pasūdykite.
2. Išvalykite ir stambiai supjaustykite papriką.
3. Dėkite vištą į kepimo indą, paprikos gabalus sudėkite ant vištos ir pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę.
4. Kepkite pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje, apšlakstydami baltuoju vynu
5. Patiekdami apibarstykite šviežiu raudonėliu, smulkiai sukapotomis petražolėmis ir šviežiai maltas pipirais.