Ingredientai
- Pomidorai 800 g mažyčių, gerai prinokusių
- Česnakai 15 skiltelės
- Cinamonų lazdelė 4 vnt.
- Šalotinis svogūnas 4 vnt.
- Kalendros 1 sauja šviežių
- Čiobreliai 5 vnt. šakelės
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Ryžiai 300 g basmati
- Vanduo 600 ml
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Česnako skilteles nulupkite, tačiau nesmulkinkite. Pomidoriukus ir kalendras nuplaukite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite stambiais gabaliukais – 2–3 cm ilgio.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C laipsnių temperatūros (režimas – su vėjeliu).
3. Į kepimo indą aukštesniais kraštais sudėkite pomidoriukus, česnakus, svogūnų gabaliukus, cinamono lazdeles, didžiąją dalį kiek pasmulkintų kalendrų (dalį atidėkite patiekimui), suberkite čiobrelių lapelius, įberkite 0,5 arbat. šaukšt. druskos ir gerą žiupsnį juodųjų pipirų. Supilkite alyvuogių aliejų ir viską labai gerai išmaišykite (galima ir rankomis) bei paskirstykite vienu sluoksniu.
4. Dėkite kepimo indą į orkaitę ir kepkite 50–60 min., kol pakvips, o pomidoriukai bei kitos daržovės bus akivaizdžiai suminkštėję, pradėje kiek skrusti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai