Ingredientai
- Moliūgai 800 g
- Mocarelos sūris 150 g
- Sūris 50 g trupintas pelėsinis
- Džiovinti pomidorai 10 vnt. 8-10
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š. 4-5
- Česnakai 6 skiltelės 5-6
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis malta
- Raudonėliai 5 g kelios šakelės šviežių raudonėlių
- Mairūnas 5 g kelios šakelės šviežių mairūnų
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Migdolai 1 arbat. š. drožlės
Kaip gaminti
1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais ir sudėkite į karščiui atsparų indą ar kepimo formą (prieš tai į formą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus).
2. Ant moliūgo kubelių suberkite mocarelą ir pelėsinį sūrį, juostelėmis pjaustytus džiovintus pomidorus ir smulkintus česnakus.
3. Apibarstykite maltais pipirais, druska, žalumynais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis ir šaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 15–20 minučių, kol moliūgo kubeliai suminkštės ir šiek tiek apskrus.
4. Nuo kepimo pradžios praėjus 10 minučių, patiekalą apibarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite toliau.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita