Ingredientai
- Bulvės 1 kg mažų
- Alyvuogių aliejus 0,25 st.
- Česnakai 3 skiltelės
- Žolelės 2 sauja džiovintų čiobrelių, rozmarinų bulvėms pabarstyti prieš kepant ir šviežių ozmarinų, svogūnų laiškų, laiškinių česnakų ar petražolių patiekimui
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Majonezas 0,5 st. arba majonezinio padažo su česnakais ir ciberžole; ant viršaus
- Mocarelos sūris 125 g ant viršaus
- Čederio sūris 125 g ant viršaus
- Šoninė 100 g šaltai rūkytos; ant viršaus
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
2. Bulvytes gerai nuplaukite, nušveiskite ir perpjaukite perpus arba į keturias dalis (skiltelėmis). Suberkite į dubenį, ten pat supilkite alyvuogių aliejų, išspauskite česnakus, suberkite prieskonines žoleles, druską ir grūstus juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite, kad visi bulvių gabalėliai tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.
3. Paskleiskite bulves ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 minučių, kol bus minkštos ir iškepusios, gražiai apskrudusios. Viduryje kepimo pamaišykite ir apverskite, kad tolygiai apskrustų iš visų pusių.
4. Kol bulvės kepa, sutarkuokite sūrius. Šoninę supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol išskirs riebalus ir apskrus.
5. Iškepusias bulvytes perdėkite į šiek tiek gilesnį kepimo indą. Tolygiai apšlakstykite majoneziniu padažu. Ant viršaus tolygiai apiberkite tarkuotu čederio sūriu, tarkuota mocarela. Apiberkite paskrudintos šoninės kubeliais.
6. Dėkite atgal į orkaitę, nustatykite grill kepimo režimą, ir kepkite dar apie 5–7 minutes arba tol, kol sūris išsilydys ir skaniai apskrus.
7. Apiberkite smulkintais šviežiais žalumynais ir patiekite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos