Ingredientai
- Triušiena 1 vnt. apie 1200 g
- Svogūnai 4 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Morkos 3 vnt.
- Voveraitės 300 g
- Vynas 1 st. balto sauso
- Vanduo 1 st.
- Sviestas 50 g
- Petražolės 1 sauja
- Salierai 5 vnt. lapeliai
- Laurų lapai 3 vnt.
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Triušį supjaustykite į 6-8 dalis.
2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepkite triušio gabalus.
3. Svogūnus, morkas ir žalumynus smulkiai supjaustykite, česnakus sutraiškykite.
4. Į troškinimo puodą įdėkite sviesto, sudėkite svogūnus, česnakus, morkas, žalumynus, sudėkite triušio gabalus, įpilkite vyną ir vandenį, įdėkite druskos, juodųjų pipirų ir lauro lapų. Patroškinkite apie pusvalandį.
5. Keptuvėje ant sviesto apkepkite voveraites kol išgaruos skystis. Sudėkite į troškinį ir patroškinkite dar apie 10 minučių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis