Ingredientai
- Baklažanai 3 vnt. nedideli
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š. 4 marinatui ir 1 baklažanams prieš kepant patepti
- Aitrioji paprika 1 vnt. nedidelė raudonoji, be sėklų, smulkiai supjaustyta; marinatui
- Kalendros 2 valg. š. šviežios, kapotos; marinatui
- Raudonėliai 1 valg. š. šviežio, kapotp; marinatui
- Česnakai 1 skiltelės sutraiškyta; marinatui
- Citrinos sultys 3 valg. š. marinatui
- Druska 1 arbat. š. marinatui; ir dar šiek tiek baklažanams prieš kepant pabarstyti
- Juodieji pipirai 0,4 arbat. š. marinatui; ir dar šiek tiek baklažanams prieš kepant pabarstyti
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
2. Nuplaukite baklažanus, nupjaukite jų galus, tuomet kiekvieną perpjaukite perpus skersai. Storuosius galus perpjaukite perpus išilgai ir tuomet kiekvieną pusę dar į 3 dalis. O plonuosius galus irgi perpjaukite perpus išilgai, o tuomet gautąsias dalis padalinkite perpus. Iš kiekvieno baklažano turite gauti 10 skiltelių su žievės „nugarėle“.
3. Sudėliokite baklažanų skilteles žieve į apačią ant skardos ir dosniai aptepkite alyvuogių aliejumu, pabarstykite druska bei pipirais. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15-16 min., kol taps auksiškai rusvi, o minkštimas bus lengvai perduriamas. Leikite kiek atvėsti.
4. Kol baklažanai kepa, sumaišykite dubenyje visus marinatui skirtus ingredientus. Dėkite į šį dubenį pravėsusius baklažanus ir gerai išmaišyite, tik stenkitės nepaversti visko koše.
5. Leiskite baklažanams pasimarinuoti kambario temperatūroje porą valandų, o tada jau galite tiekti. Šaldytuve taip paruošti jie gali išbūti porą dienų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis