Ingredientai
- Grybai 1 kg įdarui
- Druska 20 g įdarui
- Laurų lapai 2 vnt. 2 - 3 - kiekvienam litriniam stiklainiui
- Česnakai 1 skiltelės kiekvienam litriniam stiklainiui
- Pipirai 1 žiupsnelis 4 - 5 kvapnieji žirneliai ir 6 - 7 juodieji žirneliai - kiekvienam litriniam stiklainiui
- Krapai 10 g kiekvienam litriniam stiklainiui
- Aliejus 100 ml kiekvienam litriniam stiklainiui
- Vanduo 1 st. kiekvienam litriniam stiklainiui
Kaip gaminti
- Grybus nuvalykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite.
- Į emaliuotą puodą suberkite druską, grybus ir užpilkite vandeniu, kad grybai būtų vos apsemti.
- Dėkite ant ugnies ir virkite 20–25 minutes (grybai turi nusėsti ant dugno). Nukoškite ir atvėsinkite.
- Susmulkinkite nuluptus česnakus. Į stiklainius dėkite pipirų ir laurų lapelių, tuomet sluoksnį grybų, česnakų, vėl grybų, krapų – taip sluoksniuokite iki pat stiklainio susiaurėjimo.
- Paspauskite, nupilkite skystį. Ant viršaus užpilkite sluoksnį aliejaus. Užsukite dangtelius.
- Laikykite šaldytuve.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita