Ingredientai
- Citrinos 6 vnt.
- Druska 6 valg. š. rupios jūros. Maždaug šaukštas citrinai. Taip pat jos reikės berti į stiklainį.
Kaip gaminti
Sūdytos citrinos – įdomus ir lengvai paruošiamas priedas šalia įvairių mėsos, paukštienos, žuvies patiekalų, salotų. Šiam skanėstui ruošti geriausiai tinka ekologiškos citrinos – kuo storesne žievele, tuo geriau.
1. Citrinas kruopščiai nuplaukite. 1/3 kiekio jų kiekio atidėkite (tarkim, jei ruošiatės sūdyti 6, atsidėkite 2).
2. Nuplautas citrinas įpjaukite kryžmai (turi atrodyti tarsi gėlytės). Į pjūvius priberkite druskos.
3. Citrinas dėkite į stiklainį, sluoksniuodama su druska ir vis paspausdama, kad tilptų kuo daugiau.
4. Iš atidėtų citrinų išspauskite sultis ir supilkite į stiklainį. Tada stiklainį sandariai uždarykite dangteliu ir palikite sūdytis dvi dienas kambario temperatūroje.
5. Jei per tą laiką stiklainyje neatsiras pakankamai sulčių, išspauskite dar kelias citrinas. Stiklainį su citrinomis statykite į šaldytuvą. Retkarčiais jį vis pakratykite, kad tirptų druska. Citrinas galite ragauti po trijų savaičių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai